Γεμιστές μελιτζάνες με χταποδάκι
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες (φλάσκες)
170 γρ κριθαράκι
½ κιλό χταπόδι
150 γρ μανιτάρια (κονσέρβα)
2 κρεμμύδια
½ σκελίδα σκόρδο
250 γρ χυμό ντομάτας
150 γρ ελαιόλαδο
150 γρ μαυροδάφνη
150 γρ ξύδι
30 γρ μαϊντανό
10 γρ κόκκινο πιπέρι & αλάτι
Αλάτι για να ξεπικρίσουμε τις μελιτζάνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες οριζόντια στα δύο .Καθαρίζουμε την ψίχα τους και την πετάμε. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και την αφήνουμε 40 λεπτά σε δροσερό μέρος.
Ετοιμάζουμε την γέμιση: βράζουμε το χταποδάκι μας με το ξύδι(όλη την ποσότητα) και την μαυροδάφνη (όλη την ποσότητα)για 40 λεπτά .Αφού βράσει το χταποδάκι σε μία κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε 100 γρ λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες ,το σκόρδο(πολτοποιημένο) και τα μανιτάρια. Μόλις πάρουνε λίγο χρώμα από το σοτάρισμα ρίχνουμε μέσα 150 γρ χυμό ντομάτας (όλη την ποσότητα),το ζουμί με το οποίο βράσαμε το χταπόδι ,το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι ,το κριθαράκι και τα αφήνουμε πάνω στη φωτιά για 6-7 λεπτά. Κατεβάζουμε το μίγμα μας από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε και το χταποδάκι κομμένο σε μικρά κομματάκια.
Γεμίζουμε με το μίγμα μας τις μελιτζάνες τοποθετώντας στην κάθε μία, 4 κουταλιές της σούπας από την γέμιση κάθε φορά. Σε ένα ταψάκι (το οποίο το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι),τοποθετούμε τις μελιτζάνες την μία κοντά στην άλλη (όχι κολλητά) τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα. Καλύπτουμε την επιφάνεια από το ταψάκι μας με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 55 λεπτά στους 180 C .Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Αναζήτηση
Παλαιότερες ανακοινώσεις