Οικουμενικό πατριαρχείο - Ιερός Ναός Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

 

Φιλανθρωπία Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Ένα από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ενορία μας και που με πολύ αγάπη..Περισσότερα

Κοινωνικό φροντιστήριο Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας μας λειτουργεί 4 συνεχή χρόνια και..Περισσότερα

Ιστορικό Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Ήταν μεγάλος ο πόθος των κατοίκων της περιοχής Μπεντεβή Καμάρας και Παλαιού..Περισσότερα

Πρόγραμμα Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Πρόγραμμα του Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλειου..Περισσότερα

Πίτσα με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

2 - 2½ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
3/4 κούπας νερό χλιαρό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια μυρωδικά για πίτσα
Για τη γέμιση
1/4 κούπας λάδι
250 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κίτρινη πιπεριά ζουλιέν
1/2 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν
1 κούπα σάλτσα μαρινάρα ή σάλτσα ναπολιτέν
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα σε φετάκια
250 γραμμ. φυτικό τυρί, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε τη ζύμη. Σε ένα μπολ διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό και αφήστε τη ν' αφρίσει. Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και τα μυρωδικά, ρίξτε τη φουσκωμένη μαγιά και ζυμώστε να γίνει ζύμη απαλή κι ελαστική. Βάλτε τη σε λαδωμένο μπολ, τυλίξτε τη στο λάδι και αφήστε τη να φουσκώσει 30'. Ανοίξτε τη σε φύλλο και στρώστε το σε ένα ταψί για πίτσα με διάμετρο 30 εκ. Ετοιμάστε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατέψτε τα επάνω σε δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί το περισσότερο από το νερό τους και να τηγανιστούν ελαφρά. Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε το σοτάρισμα ώσπου να μαραθούν. Απλώστε επάνω στη ζύμη τη σάλτσα μαρινάρα και κατόπιν στρώστε τα σοταρισμένα μανιτάρια με τις πιπεριές. Αραδιάστε εδώ κι εκεί τα φετάκια της ντομάτας και πασπαλίστε με το τυρί. Ψήστε την πίτσα στους 180°C για 30' και σερβίρετέ τη μόλις τη βγάλετε από το φούρν.

Πηγή: http://www.madata.gr/cooking/index.1.html