Ρολό με παγωτό πορτοκάλι
Για το ρολό: 250 γραμ. πτι-μπέρ, 300 γραμ. σοκολάτα, 2 βανίλιες, 200 γραμ. μαργαρίνη, 4 κουταλιές της σούπας λικέρ, 2 κουταλιές κακάο, 4 κουταλιές ζάχαρη, 200 γραμ. φυστίκια Αιγίνης.
Για το παγωτό: 1 κρέμα γάλακτος, 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, 1 ζελέ πορτοκάλι και ξύσμα και χυμό μισού πορτοκαλιού.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ μας τη μαργαρίνη μας, το λικέρ, το κακάο, τα καρύδια, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα λιωμένη και τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα ψιλοκομμένα.
Απλώνουμε το μίγμα μας σε λαδόκολα σε πάχος περίπου 2 εκατοστών και εν συνεχεία φτιάχνουμε το παγωτό ως εξής:
Χτυπάμε στο μίξερ μας την κρέμα και το γάλα χωρίς να το αραιώσουμε μέχρι να πήξουν( όχι πάρα πολύ), και αμέσως μετά διαλύουμε το ζελέ σε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στην κρέμα. Αφού παγώσει το τυλίγουμε στο ρολό των μπισκότων και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες το λιγότερο.
Πρεσβυτέρας Ειρήνης Νικολάου
Αναζήτηση
Παλαιότερες ανακοινώσεις