Τούρτα σοκολάτα
Για το παντεσπάνι: 3 φλυτζάνες του τσαγιού αλεύρι, ¾ της φλυτζάνας λάδι, 1/3 της φλυτζάνας κακάο, 2 φλυτζάνες ζάχαρη, 2 κουταλάκια σόδα, 1 και 2/3 φλυτζάνες νερό, 3 κουταλιές ξύδι, 3 βανίλιες, μισό κουταλάκι αλάτι, 1 φλυτζάνα ξυσμένη κουβερτούρα ή τρούφα.
Γέμιση: 500 γρ. φυτική κρέμα, 500 γρ. κουβερτούρα,
2 κουταλιές μαργαρίνη.
Διακόσμιση: Κουβερτούρα σε ξύσμα, καρύδα, φυτική σαντιγί ή ότι άλλο μας αρέσει και 1 φλυτζάνα σιρόπι για το βρέξιμο στο παντεσπάνι.
Εκτέλεση
α) Παντεσπάνι: Μέσα στο λάδι χτυπάμε ζάχαρη, αλάτι μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το ξύδι, το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα, τις βανίλιες και το κακάο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με την τρούφα. Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολιτικό χαρτί, το λαδώνουμε καλά και ψήνουμε το παντεσπάνι σε μέτριο φούρνο. Όταν κρυώσει το χωρίζουμε στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με μια κλωστή.
β) Γέμιση: Χτυπάμε πολύ καλά την κρέμα μέχρι να πήξει, λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει και εν συνεχεία την ανακατεύουμε με την φυτική κρέμα. Χτυπάμε το μίγμα της κρέμας με αυτό της σοκολάτας στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
Στη συνέχεια παίρνουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι, τον βρέχουμε με σιρόπι και στρώνουμε πάνω την μισή περίπου χτυπημένη κρέμα. Μετά τοποθετούμε από πάνω τον άλλο δίσκο από το παντεσπάνι, τον βρέχουμε με σιρόπι και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά της τούρτας. Τέλος την στολίζουμε με φυτική σαντιγί και ότι άλλο μας αρέσει.
Πρεσβυτέρα Ειρήνη Νικολάου
Αναζήτηση
Παλαιότερες ανακοινώσεις