Οικουμενικό πατριαρχείο - Ιερός Ναός Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

 

Φιλανθρωπία Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Ένα από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ενορία μας και που με πολύ αγάπη..Περισσότερα

Κοινωνικό φροντιστήριο Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας μας λειτουργεί 4 συνεχή χρόνια και..Περισσότερα

Ιστορικό Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Ήταν μεγάλος ο πόθος των κατοίκων της περιοχής Μπεντεβή Καμάρας και Παλαιού..Περισσότερα

Πρόγραμμα Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Πρόγραμμα του Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλειου..Περισσότερα

Τούρτα πορτοκαλιού

Για το παντεσπάνι: 1 και 3/4 φλυτζάνες φαρίνα, ½ κουταλάκι αλάτι, 1/3 της φλυτζάνας λάδι, 1 φλυτζάνα ζάχαρη, 2/3 της φλυτζάνας πορτοκαλάδα, 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού, 2/3 της φλυτζάνας σιρόπι πορτοκαλιού διαλυμένο σε ¼ της φλυτζάνας νερό και ¼ της φλυτζάνας αμυγδαλάκι φιλέ.

Κρέμα: 1/3 της φλυτζάνας κόρν φλάουρ, 1/3 της φλυτζάνας ζάχαρη, 1/8 κουταλάκι αλάτι, 2 φλυτζάνες χυμό πορτοκαλιού, 1 κουταλιά ξύσμα, 2 κουταλιές μαργαρίνη, 1 φλυτζάνα φυτική κρέμα και ¼ της φλυτζάνας άχνη ζάχαρη.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά. Ψήνουμε το κέικ και το χωρίζουμε στα δύο, οπότε έχουμε έτοιμο το παντεσπάνι. Για να το χωρίσουμε σωστά χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι ή με μια κλωστή.
Στη συνέχεια βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει. Προσθέτουμε την φυτική κρέμα χτυπημένη με το ξύσμα και την άχνη ζάχαρη (τη μισή δόση από όση έχουμε). Αμέσως μετά ραντίζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι πορτοκαλιού και γεμίζουμε με την μισή κρέμα, τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω, ραντίζουμε ξανά και βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Στολίζουμε με την φυτική Σαντιγύ, το αμυγδαλάκι και ροζέτες από γλυκό πορτοκάλι.

 

Πρεσβυτέρα Ειρήνη Νικολάου