Τούρτα πορτοκαλιού
Για το παντεσπάνι: 1 και 3/4 φλυτζάνες φαρίνα, ½ κουταλάκι αλάτι, 1/3 της φλυτζάνας λάδι, 1 φλυτζάνα ζάχαρη, 2/3 της φλυτζάνας πορτοκαλάδα, 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού, 2/3 της φλυτζάνας σιρόπι πορτοκαλιού διαλυμένο σε ¼ της φλυτζάνας νερό και ¼ της φλυτζάνας αμυγδαλάκι φιλέ.
Κρέμα: 1/3 της φλυτζάνας κόρν φλάουρ, 1/3 της φλυτζάνας ζάχαρη, 1/8 κουταλάκι αλάτι, 2 φλυτζάνες χυμό πορτοκαλιού, 1 κουταλιά ξύσμα, 2 κουταλιές μαργαρίνη, 1 φλυτζάνα φυτική κρέμα και ¼ της φλυτζάνας άχνη ζάχαρη.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά. Ψήνουμε το κέικ και το χωρίζουμε στα δύο, οπότε έχουμε έτοιμο το παντεσπάνι. Για να το χωρίσουμε σωστά χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι ή με μια κλωστή.
Στη συνέχεια βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει. Προσθέτουμε την φυτική κρέμα χτυπημένη με το ξύσμα και την άχνη ζάχαρη (τη μισή δόση από όση έχουμε). Αμέσως μετά ραντίζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι πορτοκαλιού και γεμίζουμε με την μισή κρέμα, τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω, ραντίζουμε ξανά και βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Στολίζουμε με την φυτική Σαντιγύ, το αμυγδαλάκι και ροζέτες από γλυκό πορτοκάλι.
Πρεσβυτέρα Ειρήνη Νικολάου
Αναζήτηση
Παλαιότερες ανακοινώσεις