Τούρτα Μόκα
Για το παντεσπάνι: 3 φλυτζάνες του τσαγιού φαρίνα, 2 κουταλιές κακάο, 1 κουταλάκι αλάτι, 3 βανίλιες, 2 κούπες ζάχαρη, ¾ της κούπας λάδι, 1 και 2/3 της κούπας γαλλικό καφέ.
Γέμιση: 3 κουταλιές λικέρ ( Καλούα ή Τία Μαρία), 1/3 της κούπας γαλλικό καφέ, 2 2/3 κούπες άχνη ζάχαρη, 1/3 της κούπας κακάο, 2/3 της κούπας μαργαρίνη.
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα υλικά της βάσης μας για το παντεσπάνι και ψήνουμε το κέικ σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και αλίμενο με λάδι. Ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 50 λεπτά της ώρας. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το χωρίζουμε σε τρείς δίσκους. Στη συνέχεια χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μας τα υλικά της γέμισης μέχρι να γίνει ένα μίγμα αφράτο. Βάζουμε τη γέμιση στο παντεσπάνι και δημιουργούμε την τούρτα μας και στη συνέχεια την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Πρεσβυτέρα Ειρήνη Νικολάου
Αναζήτηση
Παλαιότερες ανακοινώσεις