Ταχινομπουρεκάκια
Τα υλικά: ½ κιλό φύλλο κρούστας, 1 ½ κούπα ταχίνι, 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα, ½ κούπα σταφίδες, ½ κούπα σουσάμι, 1 κουταλιά ζάχαρη. Σουσαμέλαιο για το άλειμμα των φύλλων της κρούστας, άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Κόβουμε με προσοχή το φύλλο κρούστας σε λωρίδες. Λαδώνουμε μια λωρίδα και τοποθετούμε από πάνω της μια δεύτερη επίσης λαδωμένη και εν συνεχεία βάζουμε στη μέση ένα κουταλάκι γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνο. Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες λωρίδες και τη γέμιση μας μέχρι τέλους. Αμέσως μετά λαδώνουμε το τεψάκι μας, βάζουμε μέσα τα ταχινομπουρεκάκια μας και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λέπτά.
Πρεσβυτέρα Ειρήνη Νικολάου
Αναζήτηση
Παλαιότερες ανακοινώσεις