Σοκολατάκια νηστίσιμα
Υλικά:400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα,2 κουταλάκια λάδι,10 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά,6 κουταλιές κακάο σκόνη,600 γρ καρύδι χοντροαλεσμένο,250 γρ. χυμό από μανταρίνια ,500 γρ. ζάχαρη φλούδες από 12 μεγάλα μανταρίνια,2 κουταλιές κονιάκ,1 κουταλάκι, κανελλογαρύφαλλα σκόνη
Εκτέλεση
Στίβουμε τα μανταρίνια και κρατάμε όσο χυμό χρειαζόμαστε. Καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και τις ίνες τις φλούδες των μανταρινιών και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το χυμό μανταρίνι με τη ζάχαρη και μόλις διαλυθεί προσθέτουμε τον πολτό από τις φλούδες των μανταρινιών και βράζουμε το μίγμα μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατόπιν προσθέτουμε το κονιάκ και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να σταθεί 20 λεπτά.
Ενδιάμεσα σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίγμα του μανταρινιού ανακατεύοντας καλά, και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά στρόγγυλα σοκολατάκια και τα βουτάμε στη σοκολάτα, την οποία έχουμε αναλύσει σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι. Τα βάζουμε να στεγνώσουν σε λαδόχαρτο και όταν είναι έτοιμα τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα φυλάμε στο ψυγείο
Αναζήτηση
Παλαιότερες ανακοινώσεις